I can't get eovstreamms to run. Please see log from console below. Although the documentation tells me to put the License.lic file into /etc/evostream, I also tried it in /etc/evostreamms but no luck.

I can't get eovstreamms to run. Please see log from console below. Although the documentation tells me to put the License.lic file into /etc/evostream, I also tried it in /etc/evostreamms but no luck.

Support ForumCategory: Installation and Basic OperationI can't get eovstreamms to run. Please see log from console below. Although the documentation tells me to put the License.lic file into /etc/evostream, I also tried it in /etc/evostreamms but no luck.
BillMalkin asked 6 years ago
root@vps-1102921-2741:/etc/evostreamms# service evostreamms start_console
/crtmpserver/src/crtmpserver.cpp:429 EvoStream Media Server (www.evostream.com) version 2.0.0 build 5550 with hash: eab81ed5ed39d3794e77408249f51817142b90ba – QBert – (built for Ubuntu-14.04-x86_64 on 2017-10-03T08:14:02.000)
/crtmpserver/src/crtmpserver.cpp:432 OS files descriptors count limits: 4096/4096
/crtmpserver/src/crtmpserver.cpp:434 Initialize I/O handlers manager: epoll with timerfd_XXXX support
/crtmpserver/src/crtmpserver.cpp:879 Instantiating the Evo Web Services…
/crtmpserver/src/crtmpserver.cpp:887 Evo Web Services started.
/crtmpserver/src/crtmpserver.cpp:864 Instantiating the Web Server…
/crtmpserver/src/crtmpserver.cpp:872 Web Server started.
/crtmpserver/src/crtmpserver.cpp:894 Instantiating the Web UI…
/crtmpserver/src/crtmpserver.cpp:901 Web UI started.
/common/src/utils/misc/license.cpp:260 Could not generate Machine ID!
evostreamms: /home/jenkins/workspace/evostreamms2.deb/linux/ubuntu.14.04.64/sources/common/src/utils/misc/license.cpp:260: std::string License::GenerateMachineId(): Assertion `false’ failed.
Aborted (core dumped)



6 Answers
erika Staff answered 6 years ago
Hi Bill, We have seen your logs. We need further details.  Can you send us the result for these: ifconfig lspci uname -a
Is it running on a VM? Please advise host details.   Thank you!
BillMalkin answered 6 years ago
Hi Erika Yes, it is running on a VM. Below is the information you have asked for. Thanks. Cheers
Bill root@vps-1102921-2741:~# ifconfig
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:138019 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:138019 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:120068811 (120.0 MB) TX bytes:120068811 (120.0 MB) venet0 Link encap:UNSPEC HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
inet addr:127.0.0.1 P-t-P:127.0.0.1 Bcast:0.0.0.0 Mask:255.255.255.255
UP BROADCAST POINTOPOINT RUNNING NOARP MTU:1500 Metric:1
RX packets:1166794 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:1267380 errors:0 dropped:1 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:180051495 (180.0 MB) TX bytes:356252353 (356.2 MB) venet0:0 Link encap:UNSPEC HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
inet addr:203.17.62.71 P-t-P:203.17.62.71 Bcast:203.17.63.255 Mask:255.255.254.0
UP BROADCAST POINTOPOINT RUNNING NOARP MTU:1500 Metric:1   root@vps-1102921-2741:~# sudo lspci
pcilib: Cannot open /proc/bus/pci
lspci: Cannot find any working access method.   root@vps-1102921-2741:~# uname -a
Linux vps-1102921-2741.cp.iinethosting.net.au 2.6.32-042stab079.5 #1 SMP Fri Aug 2 17:16:15 MSK 2013 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
erika Staff answered 6 years ago
Hi Bill, Based on your ifconfig result, you do not have a Hardware address. Result: HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00 The error “License::GenerateMachineId(): Assertion `false’ failed.” is because the EMS failed to get the MAC address of your machine.  Can you to fix your VM’s network connection, make sure that you acquire a MAC address then run EMS?  Let us know if that solves your issue.     Thank you!
BillMalkin answered 6 years ago
Hi Erika I don’t think I can change that MAC address. Can the EMS alternatively use the hostid or IP address? I’ll put in a request to the VPS provider to see what they might be able to do. They have just been taken over by another company and their service is pretty hopeless at the moment. I probably should look at changing to another provider anyway. Thanks. Cheers
Bill
erika Staff answered 6 years ago
Hi Bill,  I am sorry to hear that. To further assist you, are you using a vmware or virtual box?  There are network settings in the VM that can be changed. This might work..    Cheers!! 

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.